Пуповац: Оставите Милошевића да ради свој посао

Танјуг
Foto: printscreen

ЗАГРЕБ - Предсједник Самосталне демократске српске странке (СДС С) Милорад Пуповац замолио је данас посланике у хрватском парламенту, који су, како је рекао, у једном тренутку посрнули, да Бориса Милошевића којег су мањине кандидовале за потпредсједника нове владе оставе на миру.

Пуповац је обраћајући се посланицима подсјетио да му није први пут да је за саборском говорницом и да врло добро зна гдје се налази.

"Многи са којима сам, сарађивао у овој земљи знају да знам, а и они изван ове земље са којима сам сарађивају знају да знам", рекао је Пуповац.

Онима који то не знају, додао је, ставиће на конто да још увијек не знају, али да ће научити.

То, истакао је, важи и за будућег потпредсједника владе нацоналних мањина Бориса Милошевића.

"Он зна гдје сједи. Оно што можда други не знају, рећи ћу само нешто. Иза Бориса Милошевића нису остале никакве застаре, нити пословне нити ратне, ништа од тога. Ништа што је закон санкционисао, а неки други закон послије тога аболирао, иза Милошевића није остало", рекао је Пуповац.

Истакао је да зато моли да тог младог човјека они који су у једном тренутку посрнули у животу, оставе на миру да свој посао ради по својој савијести.

Таквима је поручио да се побрину за себе и своју савијест.

"Свако онај који нас овде жели учити ратном патриотизму, ако заборави уставни патриотизам, заборавио је темељ сваке, па и ове земље. Ја сам у својих седам мандата то научио. Оне који долазе са мном учим то као прву лекцију", нагласио је Пуповац и рекао да се надао да након 30 година неће морати да говори о томе.

Прозвао је Милана Вркљана, посланика из Домовинског покрета.

"Ви о одлуци Уставног суда говорите као пиљарица на Долцу. То је као да пиљарица говори о хипофизи. У народу ширите дефетизам и неистине…", рекао је Пуповац.

Замислите, додао је, да вама неко говори гдје вам је мјесто.

"Јер имате застару", рекао је Пуповац на сједници парламента на којој ће се гласати о новој хрватшкој влади.

Посланици из редова Домовинског покрета пјевача Мирослава Шкоре протестовали су што ће нова влада бити изабрана гласовима националних мањина.

"Немамо ништа против ниједне мањине, ту смо либералнији од других, али хрватска влада не би смијела да буде изабрана њиховим гласовима", рекако је претходно посланик Домовинског покрета др Милан Вркљан.

Посланици крајње деснице Каролини Видовић Кришто засметала је сарадња ХДЗ-а и СДС С-а, па је избор представника националних мањина назвала противуставним.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана