Пуповац одговорио хрватским десничарима: Тужићу вас ако то не учини држава

Агенције
Пуповац одговорио хрватским десничарима: Тужићу вас ако то не учини држава

Загреб - Предсједник Српског народног вијећа (СНВ) Милорад Пуповац рекао је поводом пријетњи које му је упутио предсједник десничарске странке А-ХСП Дражен Келеминец, у вези са коментарисањем постављања спомен-плоче са натписом "За дом спремни!" у Јасеновцу, да ће поднијети кривичну пријаву против њега уколико Тужилаштво то не учини.

 "Ово што се догађало протеклих дана, према мишљењу правне службе са којом се консултујемо, јесте кривично дјело. Уколико кривичну пријаву против Келеминеца не поднесе државно тужилаштво, ми ћемо то урадити сами", рекао је Пуповац.

Он је нагласио и то да до сада није било поступања полиције на основу којих би Келеминецове изјаве биле окарактерисане као кривично дјело.

Пуповац је недавно објавио статус на Фацебооку да нико од надлежних представника хрватских власти одговорних за уставност и законитост није реаговао на постављање спомен-плоче са натписом "За дом спремни!" у Јасеновцу, због чега су му упућене пријетње смрћу.

 Келеминец му је поручио да одсели у Србију ако му овај поздрав смета, а потом је својим сљедбеницима дао инструкцију да "пошаљу поруку-честитку Пуповцу са поздравом жЗа дом спремни!ж". (Срна, РТС)
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана