Пуповац: Од изјава Хасанбеговића би се и Туђман окренуо у гробу

Танјуг
Пуповац: Од изјава Хасанбеговића би се и Туђман окренуо у гробу

Загреб - Потпредсједик СДСС-а Милорад Пуповац рекао је у хрватском Сабору да та странка не тражи од будућег министра културе Златка Хасанбеговића да промијени што је до сада говорио, али и да би се због таквих изјава и Фрањо Туђман окренуо у гробу.

СДСС занимају Хасанбеговићеве политике, казао је Пуповац, јер од њих зависи хоће ли Хрватска добити министарство културе или министарство пропаганде и ревизије историје.

"Због његових изјава би се Туђман окренуо у гробу", рекао је Пуповац, пренио је портал Индекс.

Претходно, Хасанбеговић, за кога кажу да је поштовалац усташког лидера Анте Павелића, да негира антифашизам и Устав РХ и око којег се посљедњих дана ломе копља, па чак и протестује, рекао је да стоји иза сваке своје до сада изговорене рече.

Разочаран је, каже, "атмосфером лонца" која је створена његовом кандидатуром.

"Време је да се оставимо идеологија. Овде није ријеч о антифашизму, него о југославенском тоталитаризму. Антифашист је био и Тито и Стаљин и Пол Пот, и Патон. Ја говорим о тоталитаризму. Хрватска је у савршеној супротности с југославенским тоталитаризмом. Иза свих својих ријечи стојим", казао је Хасанбеговић, пренио је Индекс.

Наводи да је из Другог свјетског рата као побједник изашао југославенски тоталитаризам.

Оно што, како је рекао, важи за балтичке народе, важи и за Хрватску.

"Стање које је наступило 1945. је било негација хрватског права на слободу", навео је и додао да никада није био у Хрватском ослободилачком покрету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана