Пуповац очекује поруке мира и више обзира за страдање и прогон Срба

Срна
Пуповац очекује поруке мира и више обзира за страдање и прогон Срба

Београд - Предсједник Српског народног вијећа /СНВ/ Милорад Пуповац нада се да ће овогодишње обиљежавање хрватске војне акције "Олуја" бити другачије него лане и да ће бити више обзира за страдање и прогон Срба, да ће бити више порука мира, а мање порука којима ће се поново распиривати ратна реторика.

Он је рекао да сада након одређеног затишја поново у Хрватској постоји нека врста дивљања, распуштености и неконтролисаних односа у међуетничким и политичким околностима који нису само посљедица кампање, већ и чињенице да институције у тој земљи не проналазе прави начин како да се носе с тим.


Пуповац је, поводом јучерашњег парастоса за Србе из Глине и села некадашњег котара Вргинмост поводом 75 година од усташких злочина, рекао за РТС да је обиљежавање протекло боље него претходних година, али да је било непристојног тапшања и трубљења аутомобила.

"Оно што је било у Србу није вредно помена. Када држава ћути, када медији томе дају простора који не би смели, када се поруке које окупљени антифашисти не чују од буке и мржње оних који су се тамо окупили онда то изазива зебњу, страх и забринутос за будућност. Очекујемо да ће полиција и правосуђе из овог повући одређене лекције", каже Пуповац.

Он је истакао да СНВ са великом забринтошћу гледа на то како ће се ствари развијати након одлуке о поновном суђењу Бранимиру Главашу, подсјетивши да је проблем у томе што се за страдање Срба у Хрватској током ратних сукоба 1991-1995. године воде тешки процеси који се врло често завршавају као овај с Главашем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана