Пуповац о усташком покличу ЗДС

Танјуг
Пуповац о усташком покличу ЗДС

КНИН - Посланик у сабору и предсједник Српског народног вијећа Милорад Пуповац је данас у Груборима рекао да се испод друштвене површине води битка између тога шта је данашња демократска Хрватска и тога шта је проусташка Хрватска и њено интегрисање у данашњу Хрватску, као наслијеђе.

Пуповац је то рекао осврнувши се на актуелну расправу о промјени кривичног закона којим би се забранила употреба тог поклича у хрватском јавном простору и додао:

"То је битка коју треба водити, а зато су нам потребни медији, школе, јавни ауторитети, као и влада, сабор и предсједник Републике, не само судови и кривично законодавство'''', рекао је Пуповац на комеморацији у Грубору, пренијели су хрватски медији.

Јеврејска општина и припадници странака мањина у Хрватској покренули су иницијативу за измјену кривичног закона који би потпуно забранио употребу усташког поклича "за дом спремни".

За сада је извијесно да ће се о тој иницијативи разговарати у септембру, што су потврдили премијер Андреј Пленковић и представници Јеврејске општине.

Пленковић је, међутим, синоћ рекао да тај усташки поклич ни данас није дозвољен.

"Ми ћемо о томе разговарати, али то је већ сада недопуштено", рекао је премијер одговарајући на питање новинара да ли ће бити измијењен кривични закон ради потпуне забране употребе ЗДС.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана