Пуповац: Нећу пријавити Главаша

Агенције
Пуповац: Нећу пријавити Главаша

Београд - Предсједник Српског националног вијећа Милорад Пуповац рекао је да неће пријавити полицији Бранимира Главаша, који је против њега покренуо хајку, али да очекује да хрватска држава утврди да ли у томе има дјела подстицања на мржњу, угрожавања физичког интегритета и ометања правосуђа.

Поводом изјаве хрватског министра унутрашњих послова Ранка Остојића да ће полиција реаговати уколико пријави пријетњу коју му је Главаш упутио, Пуповац каже да за 20 година никога није пријавио за говор мржње и да то неће урадити ни сада, али да очекује да "држава утврди шта је посриједи". 

"Обавио сам разговор са полицијским службеником и њему сам рекао оно што сам рекао и јавно", рекао је Пуповац, који је и посланик Самосталне демократске српске странке /СДСС/ у Хрватском сабору.

Он каже да од Предсједништва Хрватског сабора очекује да јасно и недвосмислено осуди настојање да се Клуб СДСС-а избаци из Сабора.

"Овдје није ријеч о толеранцији, већ о насиљу", рекао је Пуповац за "Политику".

Он је оцијенио да је природно реаговање то што су се неки људи препознали у његовој акцији "селотејп", када је новинарима подијелио селотејп да би подсјетио на оне Србе који су под Главашевом командом убијени тако што су им уста прелијешљена селотејпом.

"То што они желе да ућуткају људе, што пријете, што организују јавну хајку и позивају на јавни линч и желе да нас искључе из хрватског политичког живота и Сабора, то није нешто на шта ћемо ми пристати без обзира да ли ће државне институције и саборска тијела урадити оно што очекујемо да ураде", рекао је Пуповац.

Када је ријеч о најављеној посјети премијера Александра Вучића Загребу, поводом инаугурације новог хрватског предсједника Колинде Грабар-Китаровић, Пуповац истиче да Срби у Хрватској поздрављају тај долазак, јер је користан за њих и за укупне српско-хрватске односе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана