Пуповац: Најпотребнији је мир

Срна
Пуповац: Најпотребнији је мир

Загреб - Предсједник Српског народног вијећа Милорад Пуповац честитао је Васкрс православним хришћанима у Хрватској, поручивши да је мир једна од највећих потреба која има смисла у грађењу доброга живота и позвао да се престане са ратним причама.

"Сви ми који смо у јавном животу знамо да не живимо у земљи у којој превладава дух и култура мира и то деценијама. Иако има много ствари које су нам потребне, једна од најпотребнијих је мир. Да престанемо са ратним причама, ратним реторикама, да престанемо са ратним свађама и сукобљавањима од којих немају никакве користи нити они који се сукобљавају, нити цијело друштво", рекао је Пуповац након Васкршње литургије у Саборном храму у Загребу.

Коментаришући резултате истраживања према којима коалиција "праваша" прелази изборни праг, Пуповац је рекао да не зна шта више забрињав - криптодесничарске политике унутар различитих станака или отворене десничарске политике каквих је био у ранијим периодима хрватске политике.

"Најважније за хрватску политику јесте да нема криптополике у главним политичким струјама, него да главне политичке струје чувају толеранцију, плурализам и уставну државу у овој земљи", рекао је Пуповац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана