Пуповац на листи СДП-а за Европски парламент

Агенције
Пуповац на листи СДП-а за Европски парламент

Загреб - Самостална демократска српска странка у Хрватској (СДСС), чији је потпредсједник Милорад Пуповац, биће на листи владајуће коалиције окупљена око Социјалдемократске партије (СДП) Зорана Милановића на мајским изборима за Европски парламент.

"Тачно, о заједничком изласку на европске изборе СДП и СДСС разговарају. Преговори су већ при крају", потврдио је Пуповац, који је и предсједник Српског народног вијећа, загребачком "Вечерњем листу".

Лист наводи да ће Пуповцу, иако он не инсистира на прва четири мјеста на листи, за која се претпоставља да сигурно воде у Брисел, Милановић готово извјесно понудити друго или, најмање, пет мјесто.

"Треће и четврто је већ заузето", тврди лист и додаје да је треће мјесто резервисано за Јоа Радоша Из Хрватске народне странке, а четврто за лидера Истарске демократске странке Ивана Јаковчића.

Изборна листа за мајске изборе за Европски парламент била је тема синоћне сједнице Предсједништва СДП-а.

"Разговарали смо о листи за европске изборе и опцији да и Милорад Пуповац буде наш заједнички кандидат. Но, сама мјеста на листи још нисмо утврдили", рекако је листу један од неименованих чланова Предсједништва.

"Вечерњи", међутим, примјећује да се на дневном реду тог органа странке нису нашли случајеви попут оптужби за незаконито трошење новца начелнице сисачко-мословачке жупаније Марине Ловрић Мерзел и Жељка Саба, који је покушао да "купи" градску одборницу Марију Будимир из ХДЗ-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана