Пуповац: Једна казна Србима већа од свих које су добили Хрвати

Срна
Пуповац: Једна казна Србима већа од свих које су добили Хрвати

Нови Сад - Предсједник Српског народног вијећа /СНВ/ у Хрватској Милорад Пуповац изјавио је да је 139 година робије на коју је Жупанијски суд у Осијеку осудио десеторицу Срба за ратни злочин знатно више од збира свих година затвора на које су хрватски војници и полицајци осуђени за злочине почињене над српским народом.

"Тих 139 година у збиру је знатно више него збир свих година затвора које су добили припадници хрватске војске и полиције осуђени за злочине почињене над Србима, током рата у Хрватској, било да је ријеч о Медачком џепу, Сиску, Осијеку...", рекао је Пуповац.

Он је за новосадски "Дневник" истакао да је СНВ већ покренуо поступак анализе пресуде Жупанијског суда, као и записника са суђења десеторици Срба.

Пуповац је напоменуо да нико не спори да су почињени злочини и да кривци треба да буду кажњени.

"Суд је, међутим, судио на темељу исказа свједока, при чему ми још не знамо какви су ти искази, колико су они вјеродостојни, нити како је укупно текао процес. Изразито смо забринути и због начина на који је на крају пресуда изречена. Забрињавајући је и начин на који су ти људи држани у затвору, као и начин на који су прикупљани искази свједока", упозорио је Пуповац.

Жупанијски суд у Осијеку донио је пресуду којом су на укупно 139 година затвора осуђена десеторица Срба, припадника Територијалне одбране Трпиња за ратни злочин за који тај суд тврди да је почињен у јесен 1991.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана