Пуповац, Јецков и Милошевић кандидати СДСС-а на изборима

Танјуг
Пуповац, Јецков и Милошевић кандидати СДСС-а на изборима

ВУКОВАР - Предсједник Самосталне демократске српске странке (СДС С) Милорад Пуповац, потпредсједница Драгана Јецков и Борис Милошевић, кандидати су те странке на парламентарним изборима у Хрватској, одлучила је данас Главна скупштина СДС С-а у Вуковару.

У свом обраћању, Пуповац је рекао да је Хрватска све мање толерантна, отворена и прогресивна, а да је све више “традиционалнија, затворенија и мање креативна и инвентивна”, као и да треба да заустави пораст нетолеранције према Србима у Хрватској, преноси Хина.

“У спољној полицији, Хрватска вози као шинско возило од Шида до Винковаца и натраг. Исто тако, Хрватска треба да заустави пораст нетолеранције према Србима који живе у Хрватској. Бројни Срби у Хрватској живе у сиромаштву и немају укупно прихода од 2.100 куна по домаћинству што је критеријум за живот у сиромаштву”, рекао је Пуповац.

Према његовим ријечима, питање регионалног и уједначеног развоја крајева у којима живе Срби биће у самом врху интереса СДС С-а као и право на образовање, службену употребу језика и писма, изгубљна права из рата као и процесуирања ратних злочина.

Он је додао да свако ко није заслијепљен идеологијама, лошим политикама и ко не види ствари како стоје, види да Хрватској фали да буде “функционална и праведна држава”.

“Према већини својих грађана и у интересу већине својих грађана Хрватска није ни праведна, ни функционална држава. Њено правосуђе није устројено тако да би било праведно према људима који траже правду”, рекао је Пуповац.

Додао је да је мало правосудних тијела и институција које добијају оно што им је потребно за рад, као и оних који су истински и поштено плаћене за свој рад.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана