Пуповац гостовао у Сабору

Агенције
Пуповац гостовао у Сабору

Загреб - Лидер Српског народног вијећа Милорад Пуповац појавио се у Сабору са жутом траком на којој је писало "гост".

У једном тренутку, током свог говора, показао је ту траку.

- О чему расправљамо протеклих дана и данас у овом парламенту? О гостима који би требало да обогате нашу земљу, који би требало да понесу лијепе успомене или о нама у Сабору, посланицима националних мањина, о грађанима Хрватске, припадницима националних мањина које поједини проглашавају гостима у овој земљи, питао је Милорад Пуповац, а преноси Јутарњи.

Он је на овакав начин реаговао на изјаву Руже Томашић из "Хрватске странке права – Анте Старчевић", која је поручила да је "Хрватска за Хрвате, а остали су само гости", а предсједника СДСС-а Војислава Станимировића назвала четником.

Поводом ове изјаве, премијер Хрватске Зоран Милановић је рекао "да је срамота што нико није реаговао". Он је оцијенио да су ове ријечи горе од оних које је изрекао први човјек Динама Здравко Мамић. Послије тих критика, дошло је и до смјене дијела екипе "Дневника 3" ХРТ-а која је угостила Томашићеву.

Премијер Хрватске је за те инциденте, као и за напад на осам ђака православне богословске школе у Кистању, оптужио странке деснице које, како је рекао, шире "чисту и дестиловану" мржњу.  

Након ових изјава, услиједиле су бројне реакције и критике упућене премијеру Милановићу из десничарских кругова.  

Иначе, седморица нападача на богослове из манастира Крка пуштени су да се бране са слободе, а против њих су подигнуте кривичне пријаве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана