Пуповац: Главашева порука упућена онима који брину за законитост и моралност

Агенције
Пуповац: Главашева порука упућена онима који брину за законитост и моралност

Загреб - Саборски заступник СДСС-а и шеф Српског националног вијећа (СНВ) Милорад Пуповац у сриједу је закључио да изјава пријетећег и увредљивог садржаја објављена на службеној Facebook страници Бранимира Главаша гдје се људско лице проглашава њушком није упућена само њему него и свима који брину за законитост и моралност у друштву.

"Они који људско лице проглашавају њушком, дакле, животињским лицем, себе и друге људе који их слушају ослобађају обавезе на поштивање моралних и друштвених закона, моралних и државних закона. Тако је знало бити у нека наопака времена, а очито је да се то понавља и у временима за која сматрамо да више нису наопака, али неки људи јесу и даље", рекао је Пуповац за те нагласио да таква порука није упућена само њему него и онима који брину за законитост и моралност у друштву.

 "Та изјава није упућена само мени или најмање мени, јер се са мном не комуницира, него се позива све оне који ту поруку чују да се с њушком односе онако како се према њушкама треба односити. То више није у мојој моћи. Онај ко ту моћ има нисам ја. Према томе, та порука је јасно упућена онима који брину за законитост и онима који брину за моралност у овом друштву", казао је Пуповац.

Министар унутрашњих послова Ранко Остојић рекао је пак да ће полиција реаговати пријави ли Пуповац ту пријетњу.

"Морате знати да у овом случају казненога дјела пријетња мора бити озбиљна, схваћена од особе којој је упућена. И уколико господин Пуповац ту пријетњу пријави, полиција ће сигурно поступити", одговорио је Остојић на питање новинара хоће ли полиција реаговати на пријетећу поруку објављену на Фацебоок страници Бранимира Главаша.

"Прочитајте закон", поручио је министар новинарима које је занимало који су сљедећи кораци, ако Пуповац то пријави полицији.

Бранимир Главаш је на својој службеној Facebook страници објавио фотографију Милорада Пуповца те га у шовинистичкој и увредљивој изјави оптужио за мржњу према хрватском народу и држави.

"Погледајте ову њушку и увијек имајте на уму како је његова мржња према хрватском роду и држави Хрватској, јединица мјере зла и злочиначке политике према властитој домовини...", стоји у Главашевој објави.

Медији преносе да се та порука у уторак појавила у нењс фееду и онима који нису "лајкали"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана