Пула: Младић украо маказе, напао више пролазника и полицајку

Срна
Пула: Младић украо маказе, напао више пролазника и полицајку

ПУЛА - Пулска полиција ухапсила је младића чији су иницијали Д.Б. /23/ који је пријетио грађанима у центру града, а потом украо маказе којима је напао пролазнике и жену полицајца.

Младић је јуче послије подне пријетио држављанки БиХ /35/, а затим ушао у продавницу и украо маказе којима је напао пролазника /55/, а након тога и другог мушкарца /77/, преноси портал "24 сата".

Нико од грађана није повријеђен, а он је наставио према Тргу Портарата гдје су га двије полицајке савладале уз употребу палице и уз помоћ грађана.

Младић се првобитно оглушио о њихова упозорења и наредбе, а на једну је насрнуо и покушао ју убости маказама.

Пријетио јој је смрћу, као и осталим пролазницима који су се окупили, а наставио је са пријетњама и у полицијској станици.

Младић је смјештен у здравствену установу и над њим ће накнадно бити спроведена криминалистичка истрага због више кривичних дјела.

Према сазнањима портала, овај младић је 2018. године лажном бомбом блокирао словеначку границу на прелазу Каштел-Драгоња. У аутобусу је испод сједишта скривао направу за коју се касније испоставило да је лажна бомба. Због тога је био осуђен у Копру на 38 мјесеци затвора.

Његов отац је тада изјавио да је младић "стално био на интернету", те да је био фасциниран исламским екстремистима, посебно Ал каидом.

Младић се касније покајао пред истражним судијом и рекао да је погријешио, али је наставио насилно понашање. Промијенио је име и презиме, те ове године завршио на психијатрији, одакле је побјегао скочивши кроз прозор дневног боравка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана