Пуховски: Домовински покрет се понаша као да је Пуповац нека врста заразне болести

Танјуг
Foto: Вечерњи Лист

ЗАГРЕБ - Домовински покрет, коалициони партнер у актуелној Влади Хрватске, не одустаје од своје идеологије, имају улогу “бау-бау” и понашају се као да је лидер СДС С Милорад Пуповац нека врста заразне болести, каже аналитичар Жарко Пуховски.

“ДП се удриблао у ситуацију из које не може ван, понашају се као да је Пуповац нека врста заразне болести од које се треба неким оградама осигурати. Логично би било да мањине имају Одбор за људска права. Они су се удриблали да морају бити против свих мањина”, казао је Пуховски гостујући на загребачкој Н1 тв.

Ако се, истиче, догоди ово што говори Фурио Радин, посланик италијанске мањине у сабору, да Клуб мањинаца предложи да Пуповац буде и ДП то одбије, онда су они против свих мањина. 

“Они су сад против српске мањине јер не прихватају легитимно изабране представнике српске мањине, што је у новије вријеме започео (предсједник државе Зоран) Милановић када је рекао да је за њега гласало више Срба него за Пуповца”, навео је Пуховски.

Наводи да и даље мисли да десни Домовински покрет није опасан, али је, каже, опасност у томе што стварају атмосферу несигурности.

Домовински покрет, вуковарског градоначелника Ивана Пенаве, мањи је партнер у новој хрватској Влади, чији је један од кључних захтева за постизборну коалицију са ХДЗ-ом био је да Самостална демократска српска странка не буде дио власти, што је премијер Андреј Пленковић прихватио.

Међутим, напади на СДС С и Пуповца из Домовинског покрета ту не престају, напади су свакодневни, а противе се да лидер ове српске странке буде на челу парламентарног Одбора за људска права и мањине, на које су га предложили посланици Клуба мањина.

Пуповац је коментаришући понашање ДП- недавно изјавио да би они највише вољели да у Хрватској нема ни, како је рекао, ово мало Срба што их је остало.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана