Пуховски: Депортација Ђоковића била би скандалозна

Танјуг
Foto: Архива

ЗАГРЕБ- Политички аналитичар и професор, Жарко Пуховски изјавио је данас да би било скандалозно да аустралијске власти сада депортују српског тенисера Новака Ђоковића и додаје да је увјерен да ће га оставити да игра.

"Ако Ђоковић освоји десети турнир добио би бисту на улазу у стадион", рекао је Пуховски за загребачку Н1 тв.

Сврставајући Ђоковића у антиваксере, што, како тврди, значи да је "примитивац који бриљантно игра тенис", Пуховски тврди да нема спора да је свјетски број један покушао да се "прошферцује у Аустралију".

Али, истиче да је запрепашћен "неописиво примитивном реакцијом аустралијске државе".

"Прво му одузму визу коју су сами дали, не кажу да је добијена под лажним претпоставкама и држе га у некаквом хотелу, онда суд каже све је у реду, а ови се играју нечега што је потпуно непотребно па кажу да министар може свеједно одлучити и одузети му ту визу. То није правна држава”, рекао је Пуховски.

Према његовим ријечима, или је Ђоковић требало да буде избачен и враћен, а ако је сада пуштен треба га пустити да игра.

"Али то да имате државу која се игра неке врсте рекета, то да они њега рекетирају па да му кажу: ''Ајде ти мало тренирај, али да знаш сутра те можда депортујемо'', то није правна држава”, рекао је Пуховски.

Истакнуо је да Аустралија спроводи терор над људима који одбијају вакцинацију против вируса корона.

Њему лично је, каже, најомиљенији тенисер Федерер за којег је рекао да се паметно држи и одбија да каже било шта, док се, како наводи, сви други залијећу с причом око овог или оног.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана