Пуцњава испред тржног центра: Адвокат изрешетан пред супругом

ГС
Пуцњава испред тржног центра: Адвокат изрешетан пред супругом

Једна особа је убијена испред тржног центра "Мавровка" у Скопљу, а како преносе тамошњи медији, сумња се да је у питању адвокат. Након убиства, извршиоци су побегли, а када је полиција покушала да их ухапси, отворили су ватру на полицајце, након чега је двоје људи ухапшено.

Према првим информацијама, убијен је адвокат Васил Е. Убиство су наводно починиле четири особе. Ово је друга пуцњава у Скопљу у последња 24 сата. Како преноси "Слободан печат", према незваничним информацијама, адвокат је изрешетан пред супругом.

Полиција је одмах након пуцњаве испред тржног центра затворила дио градског подручја, прегледала неколико домова и више возила. На подручју општине Чаир примећено је путничко возило које је покушало да побегне, док су људи из возила пуцали на полицију из ватреног оружја. Полицајци су узвратили, након чега је двоје људи ухапшено, према информацијама портала "Скопје1".

Из полиције наводе да знају и идентитет трећег осумњиченог који је у бјекству.

Град под опсадом, откривен и могућ мотив

Министарство унутрашњих послова обавестило је грађане да ће у наредном периоду бити појачано присуство полиције у појединим деловима Скопља, како би се случај потпуно расвијетлио.

Возило које је нападач користио за убиство код "Мавровке" пронађено је на Гази Баби у Скопљу, сазнаје 24инфо.мк. Аутомобил којим је извршено убиство је белгијских регистарских ознака.

Очевици кажу да су нападачи пуцали на жртву, да су му из аутомобила узели предмете, укључујући и лаптоп рачунар, а затим побијегли.

Као мотив се помиње облик изнуде, иако је истрага још у раној фази.

МУП није открио идентитет убијеног, а део скопских медија је објавио да је у питању Васил Е., који је са породицом био код тржног центра, гдје је завршавао приватне послове.

Спекулише се да је убијени адвокат, а скопски портал „360 степени” пише да је у питању човјек који има приватну фирму. Из полиције је саопштено да ће у наредном периоду у појединим дјеловима Града Скопља бити појачано присуство полиције у циљу потпуног расвјетљавања овог случаја.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана