Први детаљи ужаса у Сиску: Пуцао по људима и палио куће, једна особа убијена, осморо у болници

ГС
Сисак
Foto: Вечерњи лист | Сисак

СИСАК - Осам пацијената превезено је колима Хитне помоћи у сисачку болницу, док је једна особа убијена у пуцњави која се догодила вечерас у насељу Цапрашке пољане у Сиску.

Превезени у болницу имају простријелне ране на глави, стомаку, рукама и ногама. Из Хитне је потврђено да је једна особа мртва, преносе хрватски медији.

- Међу осморо превезених у болницу нема дјеце. Једна је особа у болницу превезена из разлога јер је у кући била на респиратору а нестало је струје. Стога је морао у болницу – навели су из Службе хитне помоћи.

Полиција и даље блокира приступ, док траје потрага за починиоцем, а над дијелом Сиска надвио се дим због паљења три објекта близу мјеста злочина.

Из објава на друштвеним мрежама може прочитати да су Сишчани у страху. Наводе да градом цијело вече одјекују сирене полицијских и возила Хитне помоћи.

Узнемирени грађани су за Сисак.инфо казали како полиција за нападачем који је наоружан аутоматским оружјем трага више од два и по сата, као и да су чули да је побјегао у шуму према ромском насељу.

- Људе рањене одвози хитна за хитном - коментарисао је један мјештанин.

- Пуцао је по улици, све је блокирано, у граду влада паника - испричали су свједоци вечерашњег крвопролића у преграђу Сиска.

Повријеђен ватрогасац

Током вечери интервенисали су и ватрогасци јер је дошло до пожара на три објекта. Незванично, запалио их је нападач који се након пуцњаве дао у бијег. Како сазнаје "Вечерњи лист" на терену приликом гашења пожара повријеђен је и један ватрогасац који се нагутао дима.

Огласила се полиција, нападач је у бијегу

- Данас око 20.10 у насељу Цапрашке Пољане у Сиску дошло је до пуцњаве из ватреног оружја те је повријеђено више особа, а једна је особа смртно страдала.

У овом тренутку полиција трага за починиоцем и проводи се криминалистичко испитивање - саопштили су из полиције.

У току је и гашење пожара на три објекта који је повезан с овим догађајем.  Мјесто догађаја се обезбјеђује, рекли су из ПУ сисачко-мославачке.

Траже га дроновима

- Опсадно стање и даље влада, траже га дроновима и термовизијским камерама. Комшије кажу да је човјек као човјек, има својих мушица, али да нису очекивали да би направио нешто тако драстично. Налазим се између два полицијска обруча, а специјалци лампама претражују мјесто несреће. Дим се још надвија над насељем, а три су куће изгорјеле - саопштио је репортер Вечерњег листа Данијел Прерад.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана