Прва оклопна возила Бредли кренула на модернизацију у Славонски Брод

Танјуг
Foto: Нет.хр

ЗАГРЕБ- Прва америчка оклопна возила Бредли, која су прошле седмице стигла у ријечку луку кренула са на обнову и модерниацију у погоне "Ђуро Ђаковић" у Славонском Броду.

Конвој, који је из ријечки луке кренуо синоћ, састоји се од седам камиона и 22 Брадли возила који су стигли из САД-а прошле сриједе.

Хрватска влада објавила је прошле седмице да јој је циљ да ова половна америчка возила, буду оперативна до 2026.

Хрватска је од САД добила на поклон 89 оклопних возила типа Бредли М2А2 ОДС.

Премијер Андреј Пленковић је прошле седмице рекао да је "идеја да се од 89 Бредлија њих више од 60 оспособи за функционисање. Дио ће, казао је, служити као базен за резервне дијелове за оне који ће бити оперативни.

Према писању медија, преноси Хина, у оквиру модернизације на возила ће бити уграђена најновија верзија топа Бусхмастер од 25 милиметара, с такође најновијом верзијом термовизије, комуникацијска опрема нове генерације и димне кутије.

Хрватски Бредлији биће, кажу, наоружани и противоклопним ракетама ТОW 2 А и Б, а у пакету је и муниција за топ 7.62 мм и симулатор за обуку.

Очекује се да би први модернизовани Бредлији из погона "Ђуро Ђаковић" требало да изађу 1. јануара 2024. године, преноси агенција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана