Протестне шетње црногорским градовима

Танјуг
Протестне шетње црногорским градовима

ПОДГОРИЦА - На улицама више црногорских градова хиљаде грађана учествује у протестним шетњама након што су у црквама присуствовали молебанима служеним поводом усвајања дискриминаторског Закона о слободи вјероисповијести.

Више стотина Подгоричана накратко је блокирало раскрснице на више мјеста у Подгорици послије молебана у храму Христовог Васкрсења.

Полиција окупљене, који су се упутили назад ка храму Христовог Васкрсења, упозорава да их не доведу у ситуацију да интеревенишу и позива их да се разиђу.

Окупљени су одговорили скандирајући "Мило лопове, не дамо ти светиње", као и "Баците пендреке будите Милоје".

Грађани су током протестне шетње сусрели и брата Мила Ђукановића и скандирали му "Ацо лопове". Полиција је зауставила Ђукановића који је групи младића одговорио вичући да ништа није украо.

У Подгорици вечерас засједа Епископски савјет Српске православне цркве у Црној Гори, а његово саопштење биће прочитано сутра послије Свете архијерејске литургије у

Храму Христовог Васкрсења. За сутра је најављен долазак великог броја вјерника да би се чули саопштење Епископског савјета.

У Херцег Новом је више од двије хиљаде људи, а такође и у Никшићу, Пљевљима, Беранама. Народ је спреман да брани светиње, јавља српски портал ИН4С.

Трећи дан заредом грађани организују протесте да би исказали револт због усвајања Закона о слободи вјероисповијести у Скупштини Црне Горе.

У Никшићу се окупљају код храма Светог Василија Острошког. Путања протестне шетње је слична јучерашњој, саобраћај је блокиран на градском скверу.

Више стотина грађана је и у Пљевљима, који су након молебана кренули у протестну шетњу.

Стотине грађана Мурине, мјеста које је НАТО бомбардовао 1999. године и убио шест особа, окупило се вечерас и зауставило саобраћај на релацији Плав - Андријевица.

У Беранама је полиција бацила сузавац и примјењује силу током протестне шетње грађана.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана