Протест у Тузима због убиства 19-годишњакиње

Срна
Протест у Тузима због убиства 19-годишњакиње

ТУЗИ - Грађани мјеста Тузи недалеко од Подгорице, данас су на мирном окупљању изразили протест због убиства 19-годишње Ш.Б.

Више десетина окупљених грађана носило је транспаренте на црногорском и албанском језику, захтијевајући правду у случају убијене дјевојке.

Носили су и фотографије настрадали девојке и натписе са порукама “Учите синове да жене нису објекти”, “Право на живот без насиља”, “Правда понекад спава, али никад не умире”, “Јуче Шејла, данас ти”, “Овдје нема сигурности, ни кућа више није склониште”, пренијела је РТЦГ.

Убиство дјевојке осудио је на Твитеру потпредсједник Владе Црне Горе Дритан Абазовић.

- Трагедија у Тузима посљедњи је аларм надлежним институцијама система које морају пронаћи механизме заштите жртава насиља у породици. Стојимо чврсто уз наше жене, мајке, сестре и заједничким снагама морамо учинити све да их заштитимо, а починиоце (насиља) приведемо правди - истакао је Абазовић.

Реаговао је и посланик ДПС-а Душко Марковић и изразио подршку “оправданој реакцији грађана”.

- То је трагедија која не погађа само њену породицу, већ цијелу заједницу и друштво. Један млади живот је угашен и то је велика опомена да се свако насиље мора сасјећи у коријену - написао је Марковић на свом Твитер налогу.

Полиција и даље трага за Иљиром Ђокајем који је осумњичен за убиство и од раније је познат органима гоњења због насиља у породици и сумње да се бави неовлашћеном производњом и продајом наркотика.

Ђокај је, како се сумња, 30. септембра хицима из пиштоља прво убио супругу, затим ранио таста, а потом побјегао.

Данашњи протест је одржан у организацији двије НВО - Покрет за развој Тузи и Центар за женска права.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана