Протест у Подгорици због смјене Бечића

Тањуг
Foto: Вијести.ме

ПОДГОРИЦА - Код храма Христовог васкрсења у Подгорици одржан је протест грађана због смјене предсједника Скупштине Алексе Бечића.

Бечићеве Демократе су раније позвале на протест због "очувања изборне воље", а позиву су се биле придружиле и Уједињена Црна Гора и Права Црна Гора.

Један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић изјавио је да функционери тог политичког савеза присуствују скупу у знак солидарности, преносе подгоричке Вијести.

Окупљање су подржали и посланик Праве Црне Горе Марко Милачић, као и Уједињена Црна Гора, који су били вечерас на великом народном протесту.

Посланик Демократске Црне Горе Владимир Мартиновић изјавио је раније данас да је у Скупштини Црне Горе дошло до прекрајања изборне воље грађана од Коалиције "Црно на бијело" која, како је рекао, твори нову већину са Демократском партијом социјалиста, што сматра да је супротно Уставу, изборној вољи и свим демократским принципима.

Демократска Црна Гора Алексе Бечића је прије сједнице Скуштине на којој је изгласана његова смјена саопштила да је ГП УРА Дритана Абазовића већ склопила коалицију са ДПС-ом и позвала на протест ако он буде смјењен.

Након протеста који је одржан код храма Христовог васкрсења почела је шетња улицама Подгорице.

Бечић: Окупљање не због фотеља, него због изборне воље

Бивши председник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић истакао је вечерас на протесту да се нико није окупио због фотеља, него да би бранио изборну вољу грађана.

Он је рекао да се "ових дана ујединила Црна Гора која не трпи неправду, издају, обману, превару".

"Дођох вечерас без фотеље, а они који нас прозивају због фотеља и мало им је било што имају пет пута више фотеља, не смејуу да дођу међу овај народ него хоће још фотеља. Нудимо им да све фотеље врате народу, па нека народ суди", поручио је Бечић.

Оцијенио је да ће нова мањинска влада зависити од воље ДПС-а и да "неће моћи да кажу ни добар дан без амина ДПС-а", преносе подгоричке "Вијести".

"Ми смо вечерас овђе да бранимо изборну вољу 208.000 људи, да се супротставимо повратку на власт оних који су нас деценијама пљачкали, дијелили, задуживали. Бранимо минималну зараду од 450 евра, друге повећане зараде 20 и 30 одсто што се није десило никада претходних деценија, бранимо накнаде мајкама, дечје додатке, минималне пензије", рекао је лидер Демократа.

Окупљању су у знак солидарности присуствовали и представници Демократског фронта.

Демократе су најавиле да ће се поново окупити следеће сриједе у 18 сати.

Демократска Црна Гора Алексе Бечића је прије сједнице Скуштине на којој је изгласана његова сјена саопштила да је ГП УРА Дритана Абазовића већ склопила коалицију са ДПС-ом и позвала на протест ако он буде смијењен.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана