Протест у Петринији због споре обнове града

Танјуг
Протест у Петринији због споре обнове града

ПЕТРИЊА - У Петрињи је данас одржан миран протест који је окупио стотинак грађана незадовољних спором обновом града након разорног потреса, а највише критика било је усмјерено на рачун актуалног градоначелника Даринка Думбовића.

Протест под називом “Човјек, а не наљепница” је одржан испред зграде у којој су привремено смјештене неке градске канцеларије.

Незадовољни грађани затражили су од надлежних државних и градских органа јасне одговоре на питања око обнове града.

Окупљени су узвикивали пароле “Град нису зграде него људи”, “Желимо да останемо у Петрињи”, “Гдје је грађевински материјал” и слично.

Они су тражили и да се грађевински материјал расподели према критеријумима и провереним списковима, а не да лежи у скривеним складиштима.

Коментаришући протестне акције, петрињски градоначелник Даринко Думбовић је за Хину изјавио да је ријеч о мањој групи незадовољника, који немају подршку већине грађана.

“Њима је најлакше да критикују и прозивају друге, умјесто да се ухвате посла и дају свој допринос обнови. Морам рећи да су међу њима и особе чија је репутација упитна и који за разлику од мене, већ имају своје досијее”, рекао је Думбовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана