Протест становника Петрињe: Град нестао прије двије године и још га нема ни у траговима

ГС
Foto: 24сата.хр

ПЕТРИЊА- Стотињак чланова иницијативе Петрињско прољеће окупило се данас на протесту под називом "захвала за нечињење" у потресу, са кога је поручено да је "град нестао прије двије године и да још није ту ни у траговима".

"Хвала за пребацивање одговорности", пише на једном од транспарената, а једна од окупљених дала је подршку свим оним људима који нису у својим кућама.

"Град је нестао прије двије године. Још увијек није ту ни у траговима", додала је друга жена за Н1 телевизију. Она је рекла да сматра да су се премијер Андреј Пленковић и министри требали појавити на Банији на годишњицу потреса.

Она истиче да се немају чега стидјети ако кажу да раде.

"29. децембра су двије године како ходамо рушевинама нашег града и наших живота. Двије године надања, великих обећања и још већих разочарења. Покажимо да желимо град у којем ће наша дјеца моћи сигурно ходати ногоступима. Да желимо центар града остакљених излога", наводи се у позиву на протест, који је упутило Удружење грађана Петрињско прољеће

Додаје се да људи желе живјети као и сви остали, у сигурним и обновљеним кућама и становима, те да заслужује боље.

"Сви заједно достојанствено покажимо колико волимо нашу Петрињу. Покажимо да нисмо невидљиви људи разрушеног града. Покажимо свима који ће тога дана доћи у Петрињу да је то једини град којег имамо и да нећемо одустати од њега", наводис е у позиву овог удружења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана