Прослављен Петровдан на Полачи

Срна
Прослављен Петровдан на Полачи

ПОЛАЧА - Његово преосвештенство епископ далматински Никодим данас је у Цркви Светих апостола Петра и Павла на Полачи код Книна служио литургију поводом храмовне славе Петровдана, којој је присуствовало мноштво вјерника.

Епископ Никодим је у бесједи након литургије поручио хришћанским вјерницима да се угледају на милост Господа Бога, који увијек пружа утјеху, те да имају љубави према свима и да брину једни о другима.

"Страдање у савремено доба значи управо бригу о ближњима, како о својим породицама и онима који су нам блиски, тако чак и о онима који нас сматрају непријатељима. То је тај крст данашњег времена који свако од нас носи и кроз који треба да покушамо да наслиједимо Царство небеско", додао је владика.

Епископ Никодим честитао је храмовну славу и подсјетио да су апостоли Петар и Павле проповиједали и свједочили Господа Исуса Христа, распетог и васкрслог, и да су у име Бога и пострадали.

Владика је подсјетио и да је Свети апостол Петар пострадао наопако окренут на крсту јер је сматрао да није достојан да буде разапет на исти начин као Господ Исус Христос, а да је апостол Павле, будући да је био римски грађанин, пострадао тако што су га посјекли мачем.

"Њих двојица су уткали у темеље Европе вјеру у Тројединога Бога, вјеру у Богочовјека Исуса Христа који је нама донио спасење", нагласио је владика Никодим и додао да су то чинили својом крвљу, мучеништвом и свједочењем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана