Прослава Васкрса и славе Саборног храма у Подгорици

Срна
Foto: vijesti.me

ПОДГОРИЦА - Саборни храм у Подгорици данас је прославио и своју славу и највећи хришћански празник, а епископ диоклијски Методије честитао је славу старјешини храма и његовом братству.

“Нека Вам је са срећом овај дивни, највећи хришћански празник Васкрсења Христовог и слава овога Храма, првенствено оцу Драгану Митровићу старјешини и свом братству његовом, сестринству, појцима, хору и вама дивни благочестиви народе који сте се овдје окупили”, рекао је владика Методије.

Епископ Методије је подсјетио вјерни народ да је блаженопочивши митрополит Амфилохије Саборни храм у Подгорици посветио управо Христовом Васкрсењу.

У обраћању вјерници владика је поручио да је најважније да моле Господа да им дарује храброст да вјерују у Христа васкрслога и да из њега црпе наду на опште васкрсење.

Владика је истакао важност и љепоту народних обичаја, који су, како је навео, ваљани када не сакривају суштину вјере православне, јер она не почива на обичајима.

Васкршњем сабрању присуствовали су министар екологије, просторног планирања и урбанизма Ратко Митровић и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Александар Стијовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана