Подгорица: Прошла контролу и укрцала се у авион са двије плинске боце

Срна
Подгорица: Прошла контролу и укрцала се у авион са двије плинске боце

ПОДГОРИЦА - Службеник на контрадиверзионој контроли путника и ручног пртљага на Аеродрому Подгорица кажњен је са 150 евра након што је откривено да се једна жена укрцала на лет “Ер Србија” са двије плинске боце у петак, 21. јула, саопштено је из Аеродрома Црне Горе.

Ријеч је о озбиљном безбједносном пропусту јер плинске боце спадају у предмете који нису дозвољени и озбиљан су безбједносни ризик.

Агенција за цивилно ваздухопловство је, као надзорни орган, а сходно Закону о ваздушном саобраћају, јуче изрекла прекршајни налог од 150 евра поступајућем службенику на контрадиверзионој контроли путника и ручног пртљага Аеродрома Подгорица.

“У питању је људски фактор, али тачан узрок још није утврђен. Детаљна интерна анализа узрока ће бити спроведена и биће предузете корективне мјере с циљем ублажавања ризика од понављања истог пропуста”, навели су из Аеродрома Црне Горе.

У петак, 21. јула, на лету “Ер Србија” путница је са двије мање плинске боце прошла контрадивезиону контролу и регуларно се укрцала. Када је авион покренут, а након саопштења стјуардесе о безбједносним условима и опасностима, путница је пријавила боце са плином.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана