Будва: Пронађено одбјегло младунче лава

Срна
Foto: Вук Лајовић

ПОДГОРИЦА- Младунче лава, које је крајем јануара нестало у мјесту Побори изнад Будве, данас је пронађено, потврдила је Управа полиције у Подгорици.

Из полиције су навели да је младунче лава пронађено у старој кући на путу ка селу Крапина.

Лава је лоцирао службеник полиције. Он је позвао представнике Агенције за заштиту животне средине, који су ухватили животињу.

"Животиња ће бити смјештена у просторијама Службе заштите и спашавања док се не нађе адекватан смјештај", навели су из црногорске Управе полиције.

Сви подгорички медији објавили су данас снимак ухваћеог младунчета лава у челичном кавезу, који је објавио грађански активиста Александар Драгичевић.

Лавић Симба је 21. јануара ишетао из дома страног држављанина који је настањен у Будви и тек данас је ухваћен и смјештен на сигурно.

Симба је пронађен у једној кући на селу ка Крапини, на тешко доступном терену.

У потрази која је започета јуче учествовало је 60-сетак припадника полиције, ватрогасаца, грађанских активиста....

"Лавић је ухваћен и што је најважније жив! Желимо да захвалимо и похвалимо ватрогасце из Будве који су са нама били на терену и ухватили лава, као и осталима који су помогли и учествовали у акцији завршеној на најбољи могући начин", саопштено је раније данас из Агенције за заштиту животне средине Црне Горе.

Иначе, ова агенција није добијала упит да изда дозволу за увоз лава, што значи да је та животиња нелегално увезена.

Црна Гора нема золошки врт нити прихватилишта за егзотичне дивље животиње, па се као једна од могућности за његово збрињавање помињу прихватилшта за лавове у земљама региона.

"Лав је ухваћен изузетно исцрпљен, мршав и биће транспортован код зграде Службе заштите и спашавања, а онда у смештај у Подгорици који је обезбјеђен. Ово су дивне вијести да се све завршило добро и по лава и по људе који су били укључени у потрагу", рекао је за подгоричку Побједу Александар Драгићевић из Агенције за заштиту животне средине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана