Пронађени остаци несталог авиона у Хрватској

Срна
Foto: 24сата.хр

ЗАГРЕБ - Руководилац потраге Јосо Живковић није могао да потврди да ли су уз нађене дијелове авиона пронађени и страдали, јер увиђај тек почиње и за сада је само осигуран простор мјеста несреће, преноси хрватски портал Индекс.

Авион је у 12.30 часова нестао са радара код Госпића, а његови дијелови пронађени су у 19.15 часова на шумовитом предјелу Мали Маковник, на планини Капела.

У потрази је учествовало више од 120 људи, међу којима и припадници Хрватске горске службе спашавања (ХГСС), цивилне заштите, ватрогасци и полиција.

Искусни пилот из Пуле Нијаз Делић  дао је своје виђење ситуације и објаснио о каквом се авиону ради. 

„ Ријеч је о врхунском авиону свјетске класе вриједном приближно милион евра и посједује падобран за хитне ситуације, ако се на примјер нешто поквари. Осим тога има и аутопилот, па да и пилот нема контролу или нешто не зна, аутопилот то одрађује. Вјетар му, према мојим сазнањима, не би требао бити проблем „ наводи Делић.

„Горски котар је специфичан и у просјеку сваке двије године буде тешка катастрофа. Па прошле године је била једна и исто је било касно прољеће. Када је јака бура, Горски котар је ћудљив због вртложних струјања око планинског вијенца. Је ли се прецијенио авион у висини или је нешто друго питању, брзо ће се сазнати. Сумњам да је била у питању грешка са авионом, и више вјерујем у погрешку пилота

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана