Прогутао 117 капсула с кокаином

ГС
Foto: ПУ загребачка

Полицијски службеници Полицијске управе загребачке довршили су криминалистичко истраживање над 45-годишњим држављанином Бразила због сумње у почињење казненог дјела неовлаштена производња и промет дрогама.

Сумња се да је мушкарац из Бразила како би прокријумчарио дрогу у Хрватску, прогутао 117 капсула испуњених са 1170 грама кокаина.

Након тога је 29. октобра авионом из Сао Паула преко Лисабона стигао у Хрватску, тачније на простор Аеродрома Фрањо Туђман у Загребу, преносе хрватски медији.

Приликом обављања царинског надзора, пронађено је 240 грама дроге кокаина у 24 капсуле које је током лета природним путем истиснуо, да би недуго затим осумњичени на исти начин истиснуо још 31 капсулу испуњених кокаином тежине 310 грама током подузимања службених мјера и радњи према њему на самом аеродрому.

Осумњиченом је пружена одговарајућа медицинска скрб у КБЦ-у Загреб, у склопу којег је учињен рендгенски снимак абдомена те је на истом био видљив већи број страних тијела у пробавном тракту осумњиченог.

Привођење осумњичених за препродају дроге Одређен истражни затвор за 20 осумњичених за препродају кокаина, марихуане и духана.

Током боравка у болници оправдана је сумња цариника и полицајаца те је доказано да је у тијелу преносио још 62 капсуле испуњене дрогом кокаин, јавља Радио Сарајево.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана