Проглашене најуспјешније предузетнице на западном Балкану за 2023. годину

СРНА
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО- За најуспјешније предузетнице на западном Балкану у прошлој години проглашене су Николина Ковачевић, Марија Иванковић Јуришић, Ригерита Локу, Илда Халимић, Хана Куереми и Ирена Чаушевска Даниловска, саопштено је из Савјета за регионалну сарадњу /РЦЦ/.

Николина Ковачевић проглашена је за најуспјешнију предузетницу у туризму, Марија Иванковић Јуришић у умјетности, Ригерита Локу у области екологије, Илда Халимић за звијезду друштвених медија, Хана Куереми за најбољу младу предузетницу и Ирена Чаушевска Даниловска у сектору информационих и комуникационих технологија.

Шеф Политичког одјељења РЦЦ-а Амер Капетановић истакао је да је допринос предузетница кључан за напредак западног Балкана и да се овом иницијативом одаје скромно признање храбрим и снажним женама.

Из РЦЦ-а су навели да је од ове године уведено и посебно признање жирија за још шест жена, а то су Ивана Газивода за преобликовање друштвених родних норми, Блерина Бомбај за промоцију здравог начина живота, Зорица Ђукић за промоцију балканске кухиње, Лиридона Османај за промоцију менталног здравља, Ксенија Николова за оснаживање жена и Данка Живковић за развој породичне фирме.

Циљ иницијативе покренуте прије двије године у оквиру Акционог плана за заједничко регионално тржиште од 2021. до 2024. године и програма за економско оснаживање жена РЦЦ-а је да се ода признање женама које су покренуле и развиле посао и притом допринијеле новим и одрживим радним мјестима за друге жене и мушкарце у региону.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана