Проглашена епидемија на читавој територији Црне Горе

Срна
Проглашена епидемија на читавој територији Црне Горе

ПОДГОРИЦА - Координационо тијело за заразне болести у Црној Гори данас је поново прогласило епидемију вируса корона на цијелој државној територији.

Из Владе Црне Горе саопштено је да се од сутра уводи више нових привремених мјера чији је циљ даље спречавање ширења вируса корона, док се истовремено ублажавају мјере у појединим општинама у којима је смањен епидемиолошки ризик.

У саопштењу се наводи да је ношење заштитних маски на отвореном и затвореном обавезно на цијелој територији Црне Горе, укључујући и дјецу старију од седам година, осим на плажама и у националним парковима под условом придржавања физичке дистанце и раније прописаних мјера.

"Окупљање особа ограничава се на цијелој државној територији на максимално 40 особа на отвореним јавним мјестима, а на 20 особа на затвореним, уз обавезу поштовања физичке дистанце од најмање два метра", истиче се у саопштењу.

Продужено је важење раније донесених мјера које се односе на угоститељске објекте, забрану организовања свадби, матурских, рођенданских и других приватних прослава, као и других мјера.

Одлука о проглашењу епидемије донесена је на приједлог Института за јавно здравље Црне Горе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана