Процјене да у Србији треба вакцинисати четири милиона грађана

Срна
Процјене да у Србији треба вакцинисати четири милиона грађана

БЕОГРАД - Министар државне управе и локалне самоуправе Србије Марија Обрадовић изјавила је да, према процјенама, у Србији треба да се вакцинише око четири милиона људи против вируса корона, а пошто се примају двије дозе, значи да их је потребно осам милиона.

"Треба да будемо поносни јер на западном Балкану нема земље која је овако добро обезбедила вакцине", рекла је Обрадовићева.

Она је навела да ниједна вакцина против вируса корона у Србији неће бити купљена на основу политичког става, те додала да ће послије пријављивања грађана за вакцинацију бити сачињен план вакцинисања и одређени пунктови у цијелој земљи на којима ће имунизација бити обављана.

Обрадовићева је рекла за телевизију "Прва" да се од јуче до јутрос електронским путем на сајт Е-управе /еуправа.гов.рс/ пријавило 85.088 људи за добијање вакцине против ковида 19.

Она је најавила да ће од четвртка, 14. јануара, Министарство управе и локалне самоуправе објавити број телефона контакт центра посредством којег ће за вакцинацију моћи да се пријављују грађани који немају интернет.

Обрадовићева је напоменула да грађани који немају здравствено осигурање неће плаћати вакцинацију и биће имунизовани у трећој фази заједно са највећим бројем грађана Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана