Процесуиране 32 особе због нарушавања реда и мира током Параде поноса

Vijesti.me
Процесуиране 32 особе због нарушавања реда и мира током Параде поноса

Будва - Полиција је идентификовала 32 особе за која се сумња да су починила прекршаје током Параде поноса, која је одржана прошлог августа у Будви.

Они сумњају да су ова лица, међу којима је шест малољетних, током Параде поноса нарушила јавни ред и мир у својим непристојним понашањем, грубим вријеђањем, виком и скандирањем.

- Службеници ЦБ Будва су Подручном органу за прекршаје поднијели захтјев за покретање прекршајног поступка против 32 лица због основане сумње да су починили прекршај чл. 5 Закона о јавном реду и миру – непристојно или безобзирно понашање, наводи се у полицијском саопштењу.

Три особе - Р.Г. (24) из Плава, М.К. (22) из Будве и Ђ.Ђ. (17) из Будве, се сумњиче за непристојно или безобзирно понашање и грубо вријеђање или нарочито дрско, бестидно или уврједљиво понашање, а Подгоричанин Н.П. (23) из Подгорице је осумњичен за ометање или омаловажање службеног лица у вршењу службене радње.

- Подсјећамо да је Управа полиције МУП-а наведеног дана поступала по плану обезбјеђења Параде поноса, те да су ангажовањем оптималног броја полицијских службеника спријечени инциденти у већем обиму, стоји у саопштењу. Безбједносна ситуација прије, током и послије одржавања манифестације је, узимајући у обзир мање инциденте, била на задовољавајућем нивоу, захваљајући правовременом реаговању полицијских службеника, додаје се у саопштењу.

Полиција је саопштила да је интервенцијом и средствима принуде штитила учеснике Параде, и спрјечавали покушаје напада хулигана.

- Два лица, током трајања јавног окупљања, су задобила лакше тјелесне повреде од предмета бачених из масе. Њима је медицинска помоћ пружена у служби Хитне медицинске помоћи у Будви. Током трајања Параде поноса није било теже повријеђених лица, подсјећају из полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана