Пробијен кордон полиције, постављене барикаде на улазу у Цетиње ФОТО ВИДЕО

Тањуг
Противници устоличења митрополит Јоаникија блокирали су улаз у Цетиње постављањем аутомобилских гума и контејнера
Foto: Побједа.ме | Противници устоличења митрополит Јоаникија блокирали су улаз у Цетиње постављањем аутомобилских гума и контејнера

ЦЕТИЊЕ - Противници устоличења митрополита црногорско-приморског Јоаникија у Цетињском манастиру, предвођени опозиционом ДПС Мила Ђукановића, блокирали су улаз у Цетиње постављањем аутомобилских гума и контејнера.

Противници устоличења од јутрос протестују на Цетињу, када су срушили заштитну ограду, а прије постављања барикада на улазу у Цетиње пробили су полицијски кордон.

На друштвеним мрежама појавио се снимак на ком се види како грађани бацају каменице у правцу полиције те пробијају кордон.

Након што су пробили кордон, кренули су да трче, послије чега је дошло до сукоба са полицијом која је покушавала да их заустави.

Хиљаде грађана из свих дијелова Црне Горе долазе на Цетиње, а скоро сви носе црногорске заставе и мајице са натписом: “Црна Гора је вјечна”.

Предсједник парламентарног одбора за безбједност и члан Вијећа за одбрану и безбједност, које је у сталном засједању, због најављених догађаја, Милан Кнежевић, рекао је новинарима, да, ако дође до већих инцидената и онемогућавања одржавања једног вјерског догађа, очекује да надлежне безбједносне службе реагују у скаладу са својим овлашћенима.

Извјештач “Спутњика” са лица мјеста јавља да је на Цетињу ситуација веома напета.

Сви излази ка граду су блокирани, а полиција је затворила саобраћај према Подгорици и Будви. Наводе и да су кафићи престали са радом.

Раније данас је група грађана уклонила заштитну ограду постављену на Дворском тргу, испред Цетињског манастира. Цетињани од јутрос негодују због ограда које су постављене у граду.

У Цетињском манастиру сутра је планирано устоличење митрополита црногорско-приморског Јоаникија, али се томе противи одређен број грађана који блокирају прилазе граду.

Клуб посланика Демократске партије социјалиста (ДПС) одржао је данас сједницу на Цетињу. То је на свом “Твитеру” налогу објавио посланик те партије Душко Марковић.

Потпредсједник Грађанског покрета УРА Филип Аџић позвао је митрополита црногорско-приморског Јоаникија да одустане од чина устоличења у Цетињском манастиру које је планирано сутра у 8.00 часова ујутро.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана