Признао да је убио својих троје дјеце у Загребу, чека се пресуда

ГС
Foto: Arhiva

Хералд Копитз (57) признао је данас кривицу за убиство своје троје дјеце, а изрицање пресуде најављено је за 14 сати

Како се додаје, Копитзу је на загребачком Жупанијском суду данас почело суђење иза затворених врата због оптужбе да је у септембру прошле године у стану убио своје троје дјеце.

Одлуку да суђење Копитзу не буде јавно суткиња Ива Градишки Ловречек донијела је уз сагласност оптуженог, његове обране и тужлаштва због заштите достојанства покојне дјеце и њихове мајке.

Копитз је претходно на суд доведен из затвора с лисицама на рукама, а судница је испражњена прије него што се изјаснио о кривици.

Пријети му максимална казна

Оптужен је за три кривична дјела тешког убиства, за шта му пријети и до 50 година затвора. Изрицање пресуде раније је било најављено за петак.

Тужитељство Копитза терети да је 24. септембра 2021. око 22 сата у стану у загребачком насељу Млинови, гдје је боравио са своје троје дјеце, од којих је двоје имало седам и једно четири године, "с унапријед створеном намјером да их убије искористио повјерење дјеце према њему као оцу и починио наведена казнена дјела".

Медији су писали да је Копитз живио и радио у Загребу, гдје је имао своје компаније, те да је радио за више великих компанија као финансијски консултант и преговарач. Мајка убијене дјеце радила је у једном дубровачком хотелу, а дјеца су била с оцем током викенда.

Вјештачењем проведеним у Болници за особе лишене слободе утврђено је да је Копитз био убројив у тренутку злочина, преноси Индех.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана