Приведено више осумњичених за напад на Србе код Книна

Агенције
Приведено више осумњичених за напад на Србе код Книна

Загреб - Полиција у Шибенику привела је више осумњичиних за напад на Србе у селу Уздоље код Книна, када је повријеђено неколико особа, јавио је јутрос ХРТ, позивајући се на незваничне изворе.

Портпарол Полицијске управе шибенско-книнске Марица Косор рекла је да се интензивно обављају криминалистичка истраживања, те да се у полицијску станицу доводе особе које би се могле повезати с нападом, као и особе које би могле упутити на кривце. 

У мјестима Уздоље и Ђеврске у околини Книна, прије седам дана током преноса фудбалске утакмице у два кафића нападнути житељи српске националности. 

ХРТ преноси да су маскирани нападачи у Уздољу вербално и физички напали власника и госте кафића и да је том приликом пет особа лакше повријеђено, међу њима и малољетник који је задржан у книнској болници. 

Власник кафића рекао је да су нападачи имали фантомке, а напали су их шипкама, даскама, летвама, те почели да разбијају и да их туку. 

Напад је окарактерисан као кривично дјело из мржње и изазивање нереда, навео је ХРТ. 

Предсједник Српског народног вијећа Милорад Пуповац изјавио је раније да напад на Србе на подручју Книна одлике сквадристичке групације и да нису случајни и спонтани. 

Уздоље је мјесто с већински српским становништвом, а гости у кафићу гледали су фудбалску утакмицу "Јанг бојс"-"Црвене звезде". 

Нападачи, ако им буде утврђена кривица, могу добити од шест мјесеци до пет година затвора, додаје ХРТ. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана