Приведено више лица са протеста у Подгорици, Никшићу и Даниловграду

Срна
Приведено више лица са протеста у Подгорици, Никшићу и Даниловграду

ПОДГОРИЦА - Црногорска Управа полиције саопштила је вечерас да је приведено више лица због инцидената у Подгорици, Никшићу и Даниловграду током дводневних протеста због усвајања Закона о слободи вјероисповијести у Скупштини Црне Горе.

“Полиција у Подгорици је довела укупно 13 лица у просторије Центра безбједности и то: М.Ђ. (28), П.Ђ. (25), С.К. (32), Н.Ц. (31), Д.К. (31), Б.Ш. (28), В.Ј. (31), Л.Н. (19), Д.Ж. (18), Р.Б. (18), Н.Р. (26), В.М. (60) и М.М. (34)”, наводи се у саопштењу.

Додаје се да је приликом каменовања синоћ повријеђено укупно осам полицајаца, од којих седам лакше, а један теже.

На подручју Даниловграда синоћ је нарушен јавни ред и мир због непријављених јавних окупљања и блокирана саобраћајница.

“Слободе је лишен М.К. (66) због почињеног прекршаја из чл. 33 Закона о јавним окупљањима и јавним приредбама”, додаје се у саопштењу.

Полиција је данас лишила слободе и П.С. (46).

Никшићка полиција је 27. децембра поднијела захтјев за покретање прекршајног поступка надлежном суду за прершаје против М.К. (31) и Ж.Р. (19) због почињеног прекршаја истицање заставе друге државе без одобрења.

У овој акцији полиције су, према сазнањима Срне, ухапшени лидер Праве Црне Горе Марко Милачић, бивши предсједник општине Даниловград Милорад Кадић, као и портпарол Демократског фронта Марко Ковачевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана