Приведени Никшићани: Пресрели адвоката и пријетили му

ГС
Адвокат Срђа Љешковић
Foto: Вијести | Адвокат Срђа Љешковић

НИКШИЋ - Полиција је јутрос привела Никшићане Ранка Радуловића (62) и Жељка Матијашевића (56), сазнају црногорске “Вијести” незванично.

Њима се на терет ставља кривично дјело угрожавање безбједности. Њих двојица су наводно синоћ пресрели адвоката Срђу Љешковића и пријетили му.

Из Управе полиције је саопштено да су ухапсили Радуловића због сумње да је извршио кривично дјело угрожавање сигурности Љешковића, док је Матијашевић ухапшен због истог кривичног дјела извршеног путем помагања.

Љешковић је потврдио “Вијестима” да су га Радуловић и Матијашевић пресрели, али детаље није желио да износи.

Како је рекао о свим детаљима упознао је Агенцију за националну безбједност (АНБ), као и да препушта државним органима да се овим случајем позабаве.

Из полиције је саопштено и да је Љешковић јуче поднио пријаву у којој је навео да се у непосредној близини његове породичне куће у насељу Кочани поред њега паркирало возило у којем су се налазили Матијашевић и Радуловић.

- А којом приликом је примијетио да Р.Р. код себе посједује ватрено оружје – пушку. С.Љ. је навео у пријави да му је Р.Р. у више наврата, док се налазио у Истражном затвору, упућивао пријетње преко Ж.М - наводи се у саопштењу.

Додаје се да је никшићка полиција, поступајући по наредби надлежног судије, извршила претресе станова и других просторија које користе Матијашевић и Радуловић.

- Прикупљена су обавјештења од пријављених лица, а о свему је обавијештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Никшићу који је наложио да се Р.Р. и Ж.М. лише слободе због горе наведених кривичних дјела - наводи се у сопштењу полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана