Приведен ратни командант ХОС-ове 9. Бојне

Срна
Приведен ратни командант ХОС-ове 9. Бојне

Загреб - Пред суд у Шибенику данас је приведен Марко Скејо, ратни командант 9. Бојне ХОС-а "Рафаел Бобан", који је заједно с припадницима те јединице по завршетку прославе "Олује" марширао улицама Книна уз повике "За дом спремни" и пјевао "пјесме непримјереног садржаја", објавио је "Јутарњи лист", позивајући се на незванична сазнања.

Портпарол шибенско-книнске Полицијске управе Марица Косор потврдила је да је приведена још једна особа због ремећења јавног реда и мира у Книну, а "Јутарњи лист" наводи да је ријеч о 60-годишњем Скеји.

"Због повика непримјереног садржаја уз подизање оптужног приједлога прекршајном судији у суботу приведен је 60-годишњак. Ријеч је о догађају који се збио у центру Книна у 12.30 часова након централне прославе", истакла је Косорова.

Према њеним ријечима, у вези с тим догађајем, већ јуче полицајци су на лицу мјеста уручили оптужне приједлоге петорици грађана о покретању поступка због прекршаја јавног реда и мира.

"Полиција и даље ради на утврђивању идентитета осталих учесника", рекла је Косорова, додајући да је оптужни приједлог уручен и једној млађој особи која је прекршајно пријављена јер је реметила јавни ред и мир носећи обиљежја непримјереног садржаја за вријеме вечерњег концерта у Книну.

Косорова је навела да су због паљења заставе Србије јуче у Книну шибенски полицајци поднијели кривичну пријаву против 44-годишњег мушкарца из Осијека и 27-годишњег младића из Метковића за кривично дјело повреда угледа стране државе.

Она је потврдила да је по завршетку концерту оптужни приједлог о покретању прекршајног поступка уручен и пјевачу Марку Перковићу Томпсону и да притом није било никаквих проблема између полицијских службеника и Томпсоновог обезбјеђења.

Контроверзни пјевач је прекршајно пријављен због узвика "За дом спремни" приликом пјевања пјесме "Чавоглаве", а полиција је то оквалификовала као прекршај јавног реда и мира. /

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана