Притворено 27 људи због нереда у Скопљу

Агенције
Притворено 27 људи због нереда у Скопљу

Скопље - Македонска полиција притворила је 27 људи, друге ноћи немира у Скопљу због убиства тинејџера, за које је осумњичен 19-годишњи Албанац који је притворен.

У сукобима у уторак увече повријеђено је шест полицајаца, када се неколико стотина младих потукло са полицијом. Бацали су на њих камење у предграђу Скопља, гдје је убијен 18-годишњи младић, јавили су македонски медији позивајући се на изворе из Министарства унутрашњих послова.

На стотине људи изашло је на улице у понедјељак увече у предграђу Скопља у којем живе претежно Македонци, послије извјештаја медија да је за убиство македонског тинејџера осумњичен припадник албанске националне мањине.

Демонстранти су у понедјељак гађали излоге и аутомобиле за које су вјеровали да припадају Албанцима, а најмање једна радња је спаљена.

Повријеђених у тим нередима није било. До уторка ујутро полиција је успјела да врати мир на улице, али је касније увече поново дошло до сукоба демонстраната и полиције.

Подсјетимо, у међуетничким нередима који су мјесецима трајали у више градова Македоније прошле године је повријеђено на десетине особа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана