Притворен јер је завезао пса за аутомобил и вукао га: Већ 35 година држи вукове без дозволе

Танјуг
Притворен јер је завезао пса за аутомобил и вукао га: Већ 35 година држи вукове без дозволе

ПОДГОРИЦА  - Ацо Нововић из Подгорице притворен је због мучења и убијања пса, а њега су и раније контролисали инспектори због тога што већ 35 година у насељу Толоши држи вукове без дозволе, објавила је подгоричка Побједа.

Нововић је притворен у понедјељак на основу одлуке тужиоца због тога што је у подгоричком насељу Блок девет завезао пса за аутомобил, вукао га и на крају и убио, чиме је починио кривично дјело убијања и мучења животиња.

Држава нема начина да Нововићу одузме вукове због тога што у Црној Гори још не постоји овлашћено правно или физичко лице које би, на основу Закона о заштити природе, могло привремено или трајно да збрине одузете дивље животиње, рекли су из Управе за инспекцијске послове.

Посљедњи инспекцијски надзор Нововића због држања вукова, уз асистенцију полиције, инспекција је спровела 2020. године.

Нововић је тада рекао да је подносио захтев за добијање дозволе Агенцији за заштиту животне средине, али да је није добио због недостатка простора, јер су његови кавези мањи од прописане површине.

Међутим, из Агенције за заштиту животне средине рекли су за Побједу да се Нововић до сада није обраћао том тијелу са захтјевом за држање дивљих животиња.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана