Притвор за родитеље тешко повријеђене девојчице из Нове Градишке, признали да су је тукли

Танјуг
Притвор за родитеље тешко повријеђене девојчице из Нове Градишке, признали да су је тукли

ЗАГРЕБ - Родитељима тешко повријеђене двоипогодишње дјевојчице из Нове Градишке у Хрватској, одређен је притвор у трајању од једног мјесеца.

Претходно су обоје испитани у Жупанијском државном тужилаштву у Славонском Броду, а након испитивања, жупанијски државни тужилац Мирела Шмитал рекла је да су они дјелимично признали почињење кривичног дела кршења права дјетета.

Она је додала да је истражном судији предложено одређивање истражног затвора за оба родитеља, преноси хрватски портал Индекс.

У овом случају мајка је првооптужена и терете је за пет кривичних дјела, од којих се четири односе на повреду права дјетета, а једно на наношење тешких повреда.

Оца дјевојчице се терете за четири кривична дјела због тешке повреде права детета и наношења тешких тјелесних повреда, додаје Хина.

Полиција је родитеље дјевојчице из Нове Градишке синоћ предала притворском надзорнику пошто је утврђено да је дијете задобило више повреда по глави и тијелу због тјелесног кажњавања.

Бродско-посавска полиција саопштила је у петак да је завршена криминалистичка истрага над мушкарцем (27) и женом (24), којом је потврђена сумња у чињење кривичног дела повреде дјететових права.

- Истрагом је, како се наводи, утврђено да су родитељи грубо занемарили своју дужност подизања и одгоја дјетета, злостављали и грубо повриједили права дјетета телесним кажњавањем, усљед чега је дете задобило више повреда по глави и телу - наводи се у саопштењу.

За живот двоипогодишње девојчице боре се љекари, а директор дјечије болнице у Клаићевој Горан Роић рекао је за Н1 да је њено стање и даље критично и да се налази на механичкој вентилацији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана