Притвор за оца коме је син (5) умро у аутомобилу: Отишао на посао не схвативши да дечак спава на задњем сједишту

Срна
Foto: Илустрација

КНИН - Оцу петогодишнјег дечака, који је преминуо у заклјучаном аутомобилу у Книну, одређен је притвор, а осумнјичен је да је грубо занемарио родителјску дужност и тако проузроковао смрт сина.

Из полиције су навели да је криминалистичком истрагом над мушкарцем (34) утврђено да је осумњичени 8. јуна у јутарњим часовима неодговорним поступањем према свом дјетету грубо занемарио родитељску дужност, те тиме проузроковао његову смрт.

Осумњичени је, уз кривичну пријаву Жупанијском тужилаштву у Шибенику, предат притворском надзорнику. На терет му је стављено занемаривање и злоупотреба дјечијих права са смртном посљедицом.

Петогодишњи ђечак преминуо је јуче поподне у закључаном возилу у Книну. Тијело дјечака пронађено је на паркиралишту у Јовићевој улици.

Према наводима хрватских медија, отац, мајка и дечак су јуче ујутро од куће кренули аутомобилом. Отац, иначе војник, мајку је одвезао на посао, а потом је, прије него што оде на посао, требало да малишана одвезе у вртић.

Како се сумња, отац је отишао на посао и не схвативши да дјечака који је спавао на задњем седишту аутомобила није одвезао у вртић и да је још у аутомобилу. Паркирао је возило на паркиралишту и отишао у касарну.

Дјечак је остао закључан на задњем сеедишту аутомобила, а температура је у Книну била изнад 28 степени Целзијусових у хладу. 

Да дјечак није стигао у вртић откривено је тек када је мајка дошла по њега око 15.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана