Притвор до 30 дана тројици кријумчара 73 килограма кокаина

Агенције
Притвор до 30 дана тројици кријумчара 73 килограма кокаина

СПЛИТ - Тројици ухапшених са 73 килограма кокаина на подружју Опузена, Суд у Сплиту одредио је једномесечни истражни притвор.

Притвор им је одређен због могућности понављања дјела, а након што им истекне првих 30 дана одлучиваће се о продужетку притвора.

Реч је о загребачком предузетнику родом из БиХ Оливеру Чокари. (46), члану ХДЗ-а Анђелку Оршулићу (34) и Горану Б. (41).

Они су осумњичени због кријумчарења кокаина пронађеног у контејнеру са бананама код Опузена.

Полиција је приликом претреса контејнера пронашла укупно 60 пакета дроге са нешто мање од 73 килограма.

Контејнер с бананама, у који су кријумчари сакрили дрогу, увезла је фирма бивше градоначелнице Метковића и једне од оснивачице Моста Катарине Ујдур, али се она не повезује с кријумчарским ланцем.

Осумњичени Чокара је, према писању медија, загребачки предузетник, који је постао познат када је Новици Петрачу дао алиби за отмицу сина генерала Владимира Загорца.

Заплијењени кокаин високе је чистоће па би његова цијена на мало, према полицијској процјени, достигла вредност и до 70 милиона куна, пренела је загребачка Н1 тв.

Како наводи Индекс, полиција је затекла двојицу како истоварују дрогу, док је трећи чувао стражу.

Акција које се догодила у суботу наставак је акције у којој је крајем јануара разбијен нарко-ланац у Метковићу, када су ухапшене четири особе, док је пети осумњичени, држављанин Италије раније био у притвору.

Начелник Одјељења за дроге Хрвоје Неусидл казао је да је ријеч о кокаину из Јужне Америке који кошта 100 евра ако се мијеша, што је обично случај, а то значи да је цијена килограма 40.000 евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана