Приступ подручјима у Словенији погођеним поплавама више није ограничен

Танјуг
Foto: Архива

ЉУБЉАНА- Контролни пунктови који ограничавају приступ поплављеним подручјима у Словенији укинути су данас одлуком команданта Цивилне заштите.

Како се наводи, у циљу обезбјеђења безбједности и несметане подршке, контролни пунктови су успостављени 12. августа, омогућавајући само властима и регистрованим волонтерима приступ областима, које су најтеже погођене у поплавама почетком августа, пренијела је агенција СТА.

Према ријечима команданта Цивилне заштите Сречка Шестана посебан режим одвијао се на подручјима Чрне на Корошкем, Межице, Солчаве, Луче, Мозирја и Љубног об Савињи, јер је тада још увек била опасна ситуација и постојала је опасност од удеса.

Неовлашћеним лицима или случајним посјетиоцима није било дозвољено да уђу у ове области, а волонтерима је приступ био могућ само ако приложе доказ о сагласности локалних заједница или релевантних хуманитарних организација.

Када је волонтерска помоћ била у пуном јеку средином августа, волонтери су водили рачуна о поштовању ограничења, рекао је Шестан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана