Присталице Мираша Дедеића вријеђале новинара и уредника РТВ Цетиње

Срна
Присталице Мираша Дедеића вријеђале новинара и уредника РТВ Цетиње

ПОДГОРИЦА - Управа полиције Црне Горе поднијела је прекршајну пријаву против присталица канонски непризнате Црногорске православне цркве и њиховог самозваног вође Михаила због упада у просторије Радио-телевизије (РТВ) Цетиње и вријеђања новинара и уредника.

У полицијском саопштењу је наведено да су им догађај пријавили уредник чији су иницијали М.З. и новинарка А.Т.

 “У пријави су навели да су Ч.К. и Б.Ц. из Цетиња у 9.20 часова неовлаштено ушли у просторије РТВ Цетиње и од новинарке А.Т. захтијевали да новинарска екипа РТВ Цетиње изађе на терен и испрати богослужење које су обављала свештена лица Црногорске православне цркве”, појаснили из полиције.

Даље се наводи да им је новинарка рекла да њихова екипа није у могућности да изађе на терен и снима тај догађај због техничких, временских и физичких разлога, након чега су ова два лица изнијела низ увреда на рачун уредника.

Полиција је одмах пронашла пријављене, а о свему је обавијештен тужилац на Цетињу који се изјаснио да у тим радњама нема елемената кривичног ђела, те је у саопштењз наведено да ће услиједити прекршајна пријава.

Полиција је указала на професионалну сарадњу и узајамно повјерење медијске куће РТВ Цетиње и Ођељења безбједности Цетиње.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана