Припадници Сектора за ванредне ситуације на терену због пораста водостаја Лима

Танјуг
Припадници Сектора за ванредне ситуације на терену због пораста водостаја Лима

ПРИЈЕПОЉЕ - Припадници Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова, након пораста водостаја ријеке Лим код Бродарева и Пријепоља, обишли су насељена мјеста и становништво на овом подручју и наставиће да прате ситуацију у циљу благовременог предузимања мјера и активности.

До раста водостаја Лима дошло је услед обилнијих кишних падавина у току ноћи на сливу ове ријеке на територији Црне Горе, а све службе републичког и општинског нивоа су предузеле мјере из своје надлежности.

На сједници Штаба за ванредне ситуације општине Пријепоље проглашена је ванредна ситуација на дјелу територије општине, за мјесне заједнице Пријепоље, Велика Жупа, Ивање и Бродарево, а Јавно предузеће „Србијаводе” су прогласиле ванредну одбрану од поплава на водној јединици „Лим – Пријепоље".

Ријека Лим се још увек налази у свом кориту и тренутно нема опасности од њеног изливања, а Специјалистички тимови за спасавање и рад на води Сектора за ванредне ситуације МУП су у приправности како би грађани били још безбједнији, наведено је у саопштењу МУП-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана