Припадници непризнате цркве испред манастира вријеђали митрополита на Цетињу

Срна
Припадници непризнате цркве испред манастира вријеђали митрополита на Цетињу

ЦЕТИЊЕ - Група припадника канонски непризнате црногорске православне цркве окупила се данас испред Цетињског манастира, те вријеђала Његово Високопреосвештенство митрополита црногорско-приморског Јоаникија.

Православни вјерници окупили су се данас у Цетињском манастиру који прославља своју славу - Светог Петра Цетињског, као и велики православни празник Светог апостола Луку.

Испред манастира је било појачано присуство полиције, постављена је ограда уз коју су вјерници улазили у манастир, а грађани са црногорским националним обиљежјима пјевали су такозване црногорске пјесме.

У једном моменту се појавио митрополит црногорско-приморски Јоаникије, коме су припадници канонски непризнате црногорске православне цркве довикивали да није достојан, преноси “Цетињски лист”.

На друштвеним мрежама се појавио и снимак на ком се виде окупљене такозване патриоте како звижде митрополиту, владикама, свештенству и монаштву и добацују им погрдне ријечи.

Из Митрополије црногорско-приморске саопштено је да је данашњу службу поводом манастирске славе служио Његово Високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом уз саслужење митрополита црногорско-приморског Јоаникија и епископа полошко-кумановског Јоакима, рашко-призренског Теодосија, пакрачко-славонског Јована, буеносајреског и јужно-централноамеричког Кирила, марчанског Саве, викара патријарха српског Порфирија, свештенства и свештеномонаштва из више епархија и молитвено учешће вјерника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана