Приморац никад није чуо за црне фондове ХДЗ-а

Агенције
Приморац никад није чуо за црне фондове ХДЗ-а

Загреб - Бивши хрватски министар Драган Приморац изјавио је данас на суђењу некадашњем премијеру Иви Санадеру да никада није чуо за црне фондове ХДЗ-а и да су људи који су водили пословање уживали пуно повјерење Предсједништва странке.

Приморац је у наставку суђења пред загребачким Жупанијским судом у случају "Фими медија" рекао да му су увијек чинило да странка има довољно новца.

"На Предсједништву ХДЗ-а никада се није разговарало о црним фондовима јер су тамо сједили људи с дигнитетом", рекао је Приморац.

Он тврди да није било плаћања на црно, те да је за маркетинг била задужена агенција "Масол" с којом је све договарао бивши портпарол странке Ратко Мачек.

Приморац је рекао да је за власницу агенције "Фими медија" Невенку Јурак чуо тек након избијања афере и да се са њом никада није упознао.

За данас је најављено свједочење и Ведрана Мише, а за сутра пјевачице Нине Бадрић.

Бившем хрватском премијеру Иви Санадеру, странци ХДЗ, њеном бившем портпаролу Ратку Мачеку и осталима суди се за извлачење око 18 милиона КМ из државних институција и компанија, те пуњење страначког "црног фонда".

Кривицу су признали бивши ХДЗ-ов ризничар Младен Баришић, власница агенције "Фими медија" Невенка Јурак и бивша ХДЗ-ова благајница Бранка Павошевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана