Прикупљено 6.800 евра за становништво погођено земљотресом у Хрватској

Срна
Foto: Архива

БЕОГРАД- У хуманитарној акцији продаје слика и фотографија за становништво погођено земљотресом у Хрватској, која је завршена вечерас у Амбасади Хрватске у Београду, сакупљено је 800.000 динара /око 6.800 евра/.

Поводом завршетка ове хуманитарне акције у Амбасади Хрватске је организована свечаност, на којој се амбасадор Хрватске Хидајет Бишчевић захвалио умјетницима који су учествовали у акцији и купцима њихових артефаката.

Он је изразио задовољство што је ова активност изазвала велико интересовање у медијима у Србији и Хрватској, пренио је Тањуг.

"Цијели подухват за мене има посебан емотивни значај јер помоћ Србије Хрватској иде на неколико нивоа, од службене помоћи државе Србије до ове дирљиве хуманитарне аукције артефаката", рекао је Бишчевић.

У оквиру хуманитарне акције "Уметници из Србије за Глину, Петрињу и Сисак – сликари и фотографи за становништво погођено земљотресом у Хрватској", понуђено је 39 умјетничких дјела.

Организатор је пријестонички мјесечник на енглеском језику "Дипломаси енд комерц" /Дипломацy&Цоммерце/ у сарадњи са Хрватским пословним клубом у Београду, амбасадором Хрватске Хидајетом Бишчевићем, новинарком Душком Јованић и бројним умјетницима и јавним личностима из Србије.

Продато је 26 артефаката од 21 умјетника међу којима су Циле Маринковић, Биљана Цинцаревић, Јанош Месарош, Јелена Блечић, Драган Стојков, Милутин Обрадовић, Вук Вучковић, Марио Леоне Бралић, Небојша Бабић, Брајан Рашић, Вања Ребић, Милан Марковић, Рената Бујић, Коља Божовић и други.

Свечаности, коју је водио глумац и музичар Франо Ласић, присуствовао је и предсједник Српског народног вијећа Милорад Пуповац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана